0912-0270522
بلبرینگ های خطی (بالبوشینگ ها) در مکانیزم هایی که حرکت رفت و برگشت زیاد دارند و دستگاه های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.
زمانی که شفت بخواهد نقش میله راهنما را ایفا کند از بلبرینگ خطی استفاده می شود، در این وضعیت انجام حرکت با دقت و بدون لقی اهمیت دارد. بلبرینگ های خطی با بلبرینگ ها و رولبرینگ ها در نوع حرکت تفاوت دارند، بلبرینگ خطی در مکانیزم حرکت در جهت طولی و بلبرینگ ها و رولبرینگ ها در مکانیزم چرخشی مورد استفاده قرار می گیرند.
بلبرینگ خطی زمانی که در حرکت رفت و برگشت روی یک میله راهنما مشکل ایجاد شد، اختراع شد.
مسئله ی پیش آمده این بود که طول میله ی راهنما با خیز میله ارتباط مستقیم داشت(هرچه طول میله بیشتر، خیز میله نیز به همان نسبت بیشتر می شد)، که از پایه یاتاقان برای حل این مشکل استفاده شد؛ اما یاتاقان لغزشی استفاده شده موجب بالا رفتن اصطلاک می شد. برای حل این مشکل مهندسان همراه یاتاقان را با ساچمه و بوش ادغام کرده و نهایتا موجب اختراع بیرینگ خطی(بلبرینگ خطی) شد.
همانطور که اشاره شد در مکانیزم های رفت و برگشتی می توان از بلبرینگ ها استفاده کرد برای مثال بلبرینگ خطی در دستگاه های سی ان سی (CNC)، بلبرینگ خطی دستگاه های بدنسازی و بلبرینگ خطی در دستگاه فرز و تراش. بلبرینگ خطی موجب حرکت در راستای میله راهنما بدون لقی و کاهش دقت می شود.
یکی دیگر از انواع بلبرینگ های خطی بلبرینگ خطی بلوکی شیاردار است. اساس عملکرد بسیاری از دستگاه ها وابسته به حرکتی است که در آن ها به وجود می آید اما این حرکت ممکن است اصطکاک نیز داشته باشد. از بلبرینگ خطی برای کاهش اصطکاک در سیستم های حرکتی که با حرکت در یک مسیر مستقیم و خطی عمل می کنند، استفاده می شود.همچنین بلبرینگ وظیفه ی تحمل بار دستگاه را دارد.
بنا براین بلبرینگ ها در صنایع مختلفی که دستگاه ها و سیستم ها عملکردی دارند که وابسته به نوعی حرکت در ساختار آن ها می باشد، کاربرد بیشتری پیدا می کنند.اصطکاک طبیعتا بازده عملکرد آن ها را بسیار کمتر می کند. برای رفع این مشکل از بلبرینگ ها استفاده می شود و یکی از انواع بلبرینگ ها بلبرینگ خطی بلوکی شیاردار می باشد.
در این بخش بلبرینگ خطی بلوکی شیاردار را برای شما به طور کامل توضیح داده ایم تا شما بتوانید با خواندن این متن اطلاعات کافی درباره ی این محصول را داشته باشید و با اطمینان کامل آن را خریداری نمائید.
بلبرینگ خطی بلوکی شیاردار چیست؟
برخی از بلبرینگ های خطی بلوکی، بصورت شیاردار هستند و برخی دیگر به صورت کامل استفاده می شوند. تفاوت اصلی بلبرینگ خطی بلوکی ساده و بلبرینگ خطی بلوکی شیاردار ، در شفت های استفاده شده می باشد. به این صورت که در مدل بدون شیار، شفت مورد استفاده باید از ابتدا و انتها توسط ساپورت نگه داشته شود و بلبرینگ در میان این دو جابجا می شود. در حالی که در مدل شیاردار، شفت های پایه دار مورد استفاده قرار می گیرند. در نتیجه شفت ها از محل زیره خود بر روی سطوح مختلف پیچ می شوند. این امر باعث می شود تا در طول های بلند که ممکن است شفت معمولی بر اثر فشار های وارده دچار کمانش شود، شفت های پایه دار کمترین مقدار خمیدگی و کمانش را داشته باشند. به همین دلیل برای طول های زیاد، برای موارد خیلی دقیق و برای مواردی که نیرو های خمشی زیادی به بلبرینگ ها اعمال می شود استفاده از بلوک های بلبرینگ شیاردار به همراه شفت های پایه دار (زیره دار) پیشنهاد می شود.
ویژگی های بلبرینگ خطی بلوکی شیاردار
این نوع بلبرینگ ها از نظر ساختاری ترکیبی از بلوک آلومینیومی نوع باز و بلبرینگ خطی نوع باز می باشند.
بلوک آلومینیومی ساختار این بلبرینگ ها با دقت بسیار بالا و وزن بسیار کم ساخته شده.
نصب این نوع بلبرینگ ها بسیار آسان است و دقت کار آن ها بسیار بالاست.
اجزای بلبرینگ خطی بلوکی شیاردار
نگهدارنده که یکی از مهمترین عوامل تعیینکننده حرکت و هدایت ساچمهها میباشد.
ساچمه ها که از فاکتورهای کلیدی ایجاد حرکت خطی، هدایت کننده شفت در داخل بلبرینگ با حداقل اصطکاک و بیشترین راندمان میباشد.
اسلیو خارجی که در تماس به صورت مستقیم با ساچمهها تکیه گاهها بار را منتقل می کند.
درزگیر لاستیکی که برای جلوگیری از رفت و آمد مواد خارجی به داخل بلبرینگ و مانع از خارج شدن روغن از داخل بلبرینگ میباشد.
بلوک آلومینیومی شیار دار که در بلبرینگ خطی بلوکی، بال بوشینگ اصلی درون بلوک آلومینیومی قرار می گیرد.
© کپی رایت 2023 - تمامی حقوق مادی و معنوی متعلق به برنا سی ان سی می باشد. طراحی و اجرا توسط طراحی آسمان