مقالات هوابرش

شما اینجا هستید: خانه مقالات مقالات هوابرش

مزیت سیستمهای کنترل ارتفاع کنترلرهای تکس کامپیوتر

مزیت سیستمهای کنترل ارتفاع کنترلرهای تکس کامپیوتر

نسل جدید کنترلرهای برش هواگاز و پلاسما

 

در ماشین آلات برش پلاسما یکی از مهمترین  قابلیتها  داشتن سیستم کنترل ارتفاع تورچ میباشدکه  در روشهای سنتی از یک تجهیز جانبی دیگر که عملیات کنترل ارتفاع را انجام میدهد استفاده میشود. اما در کنترلرهای تکس این امر در خود کنترلر اتفاق میافتد.

1- موتور بالا پایین تورچ از نوع استپر و یا سروو بوده و لذا کنترل ارتفاع علاوه بر تنظیم توسط فیدبک ولتاژ ارک با 1 پوزیشن انجام شده و موقعیت  تورچ و فاصله آن نسبت به ورق همواره قابل مشاهده است.

2- سرعت و دقت عملکرد تورچ به مراتب از سیستمهای اکسترنال بیشتر است

3- هزینه این کنترل ارتفاع با خود کنترلر یکی بوده و نیاز به پرداخت هزینه اضافی بابت خرید کنترلر اکسترنال وجود ندارد

4 – به دلیل حذف قطعات و تجهیزات مربوط به سیستم کنترل ارتفاع خارجی تعمیرات و نگهداری ماشین راحت تر میشود.

5- استفاده کنیم کنترلر خود میتواند با توجه به جنس و (material Data Base) – در صورتی که در کنترلر از دیتابیس ورق

6- تنظیمات مربوط به ضرایب  سیستم کنترل ارتفاع در داخل خود کنترلر بوده و  به همین دلیل میتوان سرعت  و دلت PID پیدا کردن موج ورق را توسط کنترلر تنظیم نمود.

7- تنظیمات مربوط به حد و حدود ولوم ست پوینت ارتفاع تورچ برای عدم امکان  برش در فاصله خیلی زیاد و یا خیلی کم

8 – حفاظتهای مختلفی برای بررسی سطح ولتاژ  برش و نیز چک کردن وضعیت روشن و یا خاموش بودن پلاسما وجود داشته  و میتوان سیستم کنترل ارتفاع و تایمهای روشن و خاموش شدن پلاسما و نیز راه افتادن برش را به سادگی تنظیم نمود.

9- در صورت خوردن تورچ به سنسور بالا به موقعیت رفتن به موقعیت خاص ( قابل تنظیم)

10 – در صورت برخورد تورچ به ورق و رفتن به مولعیت خواص( قابل تنظیم)

 

11 – در صورت زدن کلید استپ  در حین برش  رفتن به موقعیت خاص با پوزیشن و سرعت قابل کنترل

دفترچه راهنمای کاربری سی ان سی هوابرش و پلاسما(1)

بازدید: 467

مقدمه

دستگاه برش CNC ، یک ماشین برش به روشی حرارتی می باشد .عملیات برش کاری بر روی ورق ، با استفاده از نقطه ذوب آهن صورت می پذیرد . برای برش کاری احتیاج به دمای بالایی (حدود1400درجه سانتیگراد) برای ذوب آهن می باشد . ایجاد چنین دمایی از چند روش امکان پذیر است .

1-         دمای شعله حاصل از اختلاط هوا و گاز

2-         دمای حاصل از قوس الکتریکی ( پلاسما )

3-         دمای حاصل از لیزر

1- دمای حاصل از لیزر از شدت بسیار بالایی برخوردار است . به حدی که ملکولهای سر راه را تبخیر می کند . بنابراین پس از برش کاری هیچگونه اثر مواد مذاب از خود به جای نمی گذارد .

سرعت بالا ، ظرافت خط برش و دقت بالا از مزایای این روش می باشد . گرانی و ضخامت کم برش کاری ، محدودیتهای این روش می باشد . همچنین در این روش به دلیل سرعت عملیات برش کاری ، توزیع گرمایی در آهن بسیار ناچیز می باشد . بنابراین مشکلات ناشی از حرارت مانند تابیدگی ورق و…حد اقل خواهد بود .

 

2- روش پلاسما : این روش براساس ایجاد حرارت با استفاده از قوس الکتریکی بنا شده است . طریقه انجام آن به اینگونه است که قوس الکتریکی بسیار شدید مابین دو الکترود ، دمای زیادی را ایجاد می نماید ( در حدود 1800درجه سانتیگراد ) . حرارت به وجود آمده ، سطح ورق را ذوب می کند سپس هوای فشرده ای که از مرکز نازل برش خارج می گردد ، مواد مذاب را با خود به پایین برده و درسطح ورق شکاف ایجاد می کند .

– مزایا :

1-1) سرعت برش کاری نسبتا زیاد ( نسبت به روش هوا گاز ) به دلیل حرارت بیشتر

1-2) عدم نیاز به کپسول هوا ( کمپرسور هوای معمولی کفایت میکند )

1-3)      امکان برش کاری فلزات رنگی غیر آهنی                   مزایای این روش را تشکیل می دهند .

 

– محدودیتها :

 

1-1)آلودگی زیاد : به دلیل آنکه شکاف ایجاد شده با استفاده از قوس الکتریکی می باشد بنابراین غبار حاصله ،محتوی مقداری گرده آهن ( و یا فلز درحال برش ) می باشد که نسبت به روش هوا-گاز آلودگی بیشتر ی ایجاد می نماید .

1-2) تعامد سطح برش کاری : به دلیل آنکه شکاف ایجاد شده باعث خوردگی سریع نازل برش می شود در نتیجه سوراخ مرکز نازل که هوای فشرده از آن خارج می گردد ، حالت گرد خود را از دست داده و کمی نا دایره می شود ، بنابراین هوای خارج شده از مرکز نازل به اطراف منحرف شده و در نتیجه تعامد سطح برش نسبت به سطح ورق از دست می رود و در نتیجه کیفیت برش کاری کاهش می یابد . جلوگیری از این اشکال با تعویض به موقع نازل برش ، امکان پذیراست که معمولا بین 7 متر تا 12 متر طول برش (بسته به ضخامت برش کاری ) متغیر می باشد

جدول نازلهای برش هوا گاز

بازدید: 518

جدول نازلهاي برش استاندارد PNME

شماره نازل ضخامت گاز اكسيژن
1/32 1- 5 0.5 1.5
3/64 5 – 10 0.5 2
1/16 10 – 30 1 2.6
5/64 30 – 60 1 3
3/32 60 – 100 1.5 3.5
1/8 100 – 200 1.5 4

 

 

سنسور جلوگیری از برخورد قطعه با تورچ پلاسما چیست؟

بازدید: 575

سنسور جلوگیری از برخورد قطعه با تورچ پلاسما چیست

 

سنسور جلوگیری از برخورد قطعه با تورچ پلاسما یا crash sensor برای پیشگیری از شکستن تورچ برش پلاسما طراحی شده است.در هنگام برشکاری برخی اوقات قطعه برش خورده بجای افتادن زیر میز در حالتی قرار میگیرد که نیمی از آن بالایی ورق قرار دارد و تورچ برش زمانیکه برای بریدن قطعه بعد حرکت میکند با آن برخورد کرده و باعث شکستن آن میشود.

راهکارهایی برای جلوگیری از این مشکل اندیشیده شده است.یکروش نصب سنسورهایی در اطراف ترورچ میباشد که با کمترین فشار به تورچ به حالت کلید امرژنسی عمل میکنند و ضمن قطع حرکت دستگاه باعث بالا رفتن تورچ میگردد.

راهکار دیگر استفاده از مکانیزمهای مکانیکی مگنتی میباشد.در این روش محل اتصال تورچ با بالابر با یک مگنت وصل میباشد.درصورت ضربه خوردن تورچ ،تورچ از بالابر جدا میگردد

مقالات تخصصی CNC

واژه ها: سنسور برخورد برش CNC، ماشین آلات برش CNC، برش دقیق، برش CNC، برشکاری CNC، کنترل ارتفاع برش سی ان سی، دستگاه برش سی ان سی،کرش سنسور، راسته بر CNC، سنسور برخورد سی ان سی، برش سی ان سی پلاسما، برش سی ان سی پلاسما، هوابرش سی ان سی، برش CNC پلاسما، برش CNC پلاسما، پلاسما CNC

دلیل نویز در دستگاههای پلاسما چیست؟

بازدید: 524

دلیل نویز در دستگاههای پلاسما چیست؟

اگر فرصت دارید ابتدا مقاله مربوط به برش پلاسما رامطالعه فرمایید.(برش پلاسما)

در دستگاههای پلاسما سه روش اصلی برای ایجاد قوس اولیه یا پیلوت آرک وجود دارد:

روش اول روش تماسی میباشد که در ابتدا با قراردادن تورچ بر روی ورق قوس ایجاد میشود و سپس تورچ را از متریال فاصله میدهند.

 

 

روش دوم روش تخلیه خازنی در یک مدار اولیه توسط یک رکتیفایر کنترل شده می باشد.

روش سوم و معمول در اکثر دستگاههای پلاسما استفاده از یک مدار الکتریکی (موسوم به HF)میباشد که با ایجاد ولتاژ بالا و فرکانس بالا آرک را بوجود می آورد.علیرغم مزایای این روش ،ایراداتی هم وجود دارد:

ریسک برق گرفتگی

سختی و زیادی تعمیرات و نگهداری

و ایجاد مقدار زیادی امواج الکترو مغناطیسی در طیف امواج رادیویی

مشکل این امواج از آنجا شروع میشود که این دستگاه قرار است در کنارمقدار زیادی مدارات مجتمع و مدارات الکترونیک حساس مانند کنترلرها و کامپیوترها کار کنند.این امواج با ایجاد تنویز برروی این مدارات حساس باعث اختلال در عملکرد آنهاو عملکرد دستگاه سی ان سی برش میگردند.

 

در این مقاله به روشهای مهار این امواج پرداخته ایم.

مقایسه روشهای واترجت،لیزر و پلاسما